Bemutatkozás

Ismerj meg minket

Nárcisz Farm

A Nárcisz Birtok őstermelőként végzett családi vállalkozás, mely 2007-ben kezdte meg tevékenységét Debrecenben.

Az elképzelés egy teljes mezőgazdasági vertikum kialakítása családi vállalkozás szintjén, melynek célja volt a termelés, és az értékesítés annak érdekében, hogy egyedi minőségű élelmiszert juttassunk el az emberekhez, és ebben központi szerep jut a kézzel végzett műveleteknek, mert ez adja meg a gyártott termékek egyediségét.

Ez a vállalkozás mára egy olyan sajtműhely, amely megvalósította ezt az elképzelést.
Sajtjaink kiváló minőségű alapanyagból készülnek, melyre különös figyelmet szentelünk. A majdnem 4%-os zsírtartalmú tehéntejet a Bükk oldalában legelő Holstein típusú tehenektől kapjuk, a kecske- és juhtejet Debrecen környékén élő lelkes állattartóktól vesszük.

 

molino_k
sajttál

Az állatok tartása számunkra is nagyon fontos tényező.
Termékpalettánk nagyon gazdag, és sokszínű. A friss sajtoktól a több hónapos érlelt sajtokig terjed, tartalmazza a gyúrt sajtok közé sorolható mozzarellát, parenyicát, a penészes sajtok közül a camembert sajtot, de megtalálhatóak a féléves érlelésű gyógynövényes tehén- és rókagombás kecskesajtok is. Vannak fűszernövényekkel ízesített sajtjaink és ugyanezek natúr formában is.

A széles választék kialakítása a fogyasztók visszajelzéseit tükrözi.
A sajtkészítés menete kézműves jellegű, ám a gépesítés, a fejlett technika ugyanúgy megjelenik üzemünkben. Fontos számunkra a környezetvédelem, és az energia hasznosítása. Erre egy példa, hogy a hűtővizet újrahasznosítjuk, illetve a sajt melléktermékeként keletkezett savót pedig állatok takarmányozására fordítjuk.

Golden Média Kft.

Mircz Nárcisz

Pályázati Támogatás

Büszkén, és örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Golden Média Kft. a VP-3-4.2.1-15 kódszámú Vidékfejlesztési Program keretein belül Ebesen a 625/32 hrsz. alatt egy korszerű, új üzemet épít. A 1764202701 projektazonosítóval ellátott 50%-os állami támogatással történő beruházás tervezetten 2020. decemberében fejeződik be. A beruházás során tejfeldolgozó, húsfeldolgozó és gyümölcsfeldolgozó üzemeket építünk fel.

 

Látványterv

A Nárcisz Birtokon készített sajtok, és tejből készült italok a 160,31 milliós állami támogatásnak köszönhetően egy új, korszerű gépekkel és eszközökkel felszerelt üzemben fognak készülni. A magas beltartalmú tejtermék előállítását baktofugálási technikával fogjuk végezni. Megvalósul napi akár 10 000 liter tej alapanyag feldolgozása. A sajtok érlelése fél-egy éves időtartam alatt szakmai felügyelet mellett olyan minőségváltozáson esnek át, mely biztosítja a biztos piacot. A sajtok mellett probiotikus joghurtot, kefirt, ivójoghurtot, gyümölcsjoghurtot, illetve házi túrót is fogunk készíteni, mely tejfelvásárló piacot tud nyújtani a kérődző állattartók, ifjú gazdák részére.

A tejtermékek mellett létrejön egy gyömölcsfeldolgozó üzem is, melyben a gyümölcsjoghurtokhoz szükséges gyümölcsöt helyben tudjuk feldolgozni, ezáltal felkaroljuk a térség gyümölcskistermelőit.

A sajtkészítés melléktermékeként keletkezett savó kiváló táplálék a sertések számára. A savót eljuttatjuk sertéstenyésztők részére, mely sertések húsát visszavásárolva alapanyagot szolgáltatunk a húsfeldolgozó üzemünk számára.  A húsfeldolgozó üzemben a fő cél a hosszú érlelés megvalósítása. A sonka és szalámi érlelésének szakmai tudását megfelelő technológiai eszközökkel egészítjük ki. Pármai típusú sonka és fehérpenészes szalámi készítéséhez és érleléséhez kívánjuk a szükséges technológiai eszközöket beszerezni.

 

Létrejön Ebesen egy olyan élelmiszerkészítő üzem, mely a tradicionális módszereket ötvözi a Debreceni Egyetem tudásbázisával megújuló innovatív technológiákkal. Az üzemek költséghatékonysága a többrétű termelés összeegyeztetésében van, ahol a pillanatnyilag keletkező hőfölösleg és hőigény összevezetésével, valamint a nap energiájának felhasználásával érhető el. A tej fűtéséhez szükséges energia 80%-át napkollektorokkal oldjuk meg. A feldolgozás során keletkezett szerves hulladék takarmányként visszakerül a sertéstelepre, így biztosítjuk azok további hasznosulását és környezetünk védelmét.

 

slide1

Nárcisz Birtok Videók