Sajtjaink tehéntejből

Bükkfán füstölt parenyica sajt

Az igazi tradicionális füstölt sajt! Őshonos sajt nálunk, Szlovákiában és Lengyelországban. Külső füstölt kérge aranybarna, magas vajtartalmától kissé olajos tapintású és fényes. Rostos, szálas szerkezetű, kissé rágós, de szájban könnyen elomló. Szaga és íze sonkára emlékeztető, enyhén füstölt, zamatos, telt és kellemesen sós. Csigába csavarjuk fel a ruganyos, aranysárga tésztát.

Töltött parenyica-chilis

A tradícionális füstölt parenyica sajt csilis töltelékkel, egy igazi pikáns élmény.

Lilahagymás tehéngomolya

A tradicionális magyar gomolya receptúrát a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk, amely friss savanykás és lédús. Ehhez adtunk friss ropogós lilahagymát ami kitűnően passzol a tej friss ízéhez.

Érlelt tehéngomlya-fokhagymás-kapros

A tradicionális magyar Kapros – Fokhagymás gomolya receptúrát kicsit a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk. Adtunk hozzá egy kevés fokhagymát és kaprot, amely kitűnően egészíti ki a sajt friss savanykás ízét. Ezt a gomolyát már sólébe tesszük, amely kicsit keményebb textúrát ad neki.

Érlelt tehéngomolya-natúr

A tradícionlis magyar gomolya frissessége, ízvilága.

Érlelt tehéngomolya-natúr-füstölt

A tradícionlis magyar gomolya frissessége, ízvilága bükkfán füstölve.

Érlelt tehéngomolya-diós

A tradícionlis magyar gomolyát mi a sajthoz kiválóan illő dióval fűszerezzük, mely egyedülállóan különleges íztvarázsol.

Érlelt tehéngomolya-diós-füstölt

A tradícionlis magyar gomolyát mi a sajthoz kiválóan illő dióval fűszerezzük, mely egyedülállóan különleges íztvarázsol, mindez bükkfán füstölve.

Érlelt tehéngomolya-köményes-füstölt

A tradícionlis magyar gomolyához egész köményt adunk, így érlelődik a sajt, mely a magyaros ízvilággal harmonizál; mindez bükkfán füstölve.

Érlelt tehénsajt-kakukkfüves

Ez a száraz, mégis krémes sajt, savanykás és telt ízű, ahol már megjelenik a Parmezán teltsége, mindez a kakukkfű friss utóízével.

Érlelt tehénsajt-natúr

Minimum 2 hónapig érleljük, de a legjobban akkor hasonlít a Parmezán sajtra, amikor eléri az egy évs kort. Ekkor lesz szerkezete szemcsés, kemény, az íze pedig gyümölcsös, diós.

Hortobágyi gyógynövényes érlelt sajt

A sajtban minimum két hónap érlelési idő alatt jön létre az egyedi ízek kivételes harmóniája. Gyógynövények: orvosi zilíz, mezei zsurló, kamilla, bodzavirág, körömvirág, csalán, csipkebogyó.

Hortobágyi camembert sajt

A klasszikus francia Camembert kézműves változata. Kívül bolyhos fehér nemes penész borítja amely kívülről lágyítja és teszi a külső részeken szinte folyósan lággyá és krémessé belül. Illatán a friss gombát az eső utáni földet érezzük, ízében pedig a lágy krémesség keveredik a gombával.

Mozzarella

A friss, zsíros tej íze gey teniszlabda méretű golyóban összegyűjtve.

Gouda-natúr

A holland eredetű gouda sajt ízvilága – puha, édeskés és lyukacsos.

Gouda-chilis

A holland eredetű gouda sajt ízvilága – puha, édeskés és lyukacsos, mely csilivel van fűszerezve.

Trappista sajt

A hagyományos trappista sajt érlelési lyukakkal, zamatos ízzel.

Trappista-füstölt

A hagyományos trappista sajt érlelési lyukakkal, zamatos ízzel, bükkfán füstölve.