Gomb sajt

Gombai Endre

GombSajt sajtmester, alapító

 

 Apukám 20 éve költözött a déli határvidékre, a Duna-Dráva Nemzeti Parknál található Csokonyavisontára, hogy gazdálkodással foglalkozzon. 7 éve kezdett el az állattenyésztés mellett sajtkészítéssel is foglalkozni, először még csak a helyi tradíció szerint, majd már “tudományosan” a Magyarországon fellelhető kevéske irodalommal felvértezve készítette a friss kecskesajtot.

 Én, aki külföldön dolgoztam, itthoni szabadságaim alkalmával segédkeztem neki és egyre inkább vonzónak találtam a vidéki nyugalmat és állattartást. Végül úgy döntöttem hogy hazatérek, így 2013-ban a szabadságomat a Nárcisz birtokon töltöttem sajtinasként, ahol a sajtkészítés titkait igyekeztem minél jobban ellesni, amit hál-istennek a sajtmester Nárcisz, nem is igyekezett titkolni.

 Amikor legközelebb hazatértem, a poggyászaim tele voltak Angliából, Franciaországból és az USA-ból beszerzett könyvekkel, amivel azt hiszem talán nekünk van a legnagyobb szakmai könyvtárunk Magyarországon (ez mondjuk valamennyire a hazai sajtkultúra állapotáról is jelentést ad). Ezeket bújom azóta is szorgosan, hiszen családi vállalkozásunk célja többek között az is, hogy itthon minél különlegesebb nyugaton már tradícióval rendelkező sajtokat honosítson meg, illetve ötvözze ezeket a magyar tradícióval, kitűnő házitejből elkészítve. Hogy ez sikerül-e, annak önök lesznek a bírái!

 

 

Gombai Endre

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségünk:

GombSajt sajtmester, alapító

Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-70-560-9181

 

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.