Bükkfán füstölt Parenyica

 Az igazi tradicionális füstölt sajt! Őshonos sajt nálunk, Szlovákiában és Lengyelországban. Külső füstölt kérge aranybarna, magas vajtartalmától kissé olajos tapintású és fényes. Rostos, szálas szerkezetű, kissé rágós, de szájban könnyen elomló. Szaga és íze sonkára emlékeztető, enyhén füstölt, zamatos, telt és kellemesen sós. Csigába csavarjuk fel a ruganyos, aranysárga tésztát.

 Zöldségekkel közvetlenül fogyasztható, a sajt-és hidegtálak dekoratív alkotója. Ajánljuk még hideg és meleg szendvicsekhez, hidegtálakhoz.

 Nárcisz Birtok tipp: nagyon feldobja a pizzát, ha vékonyan a tetejére reszeljük, bacon már nem is kell!

 Bortárs: 2002-es Weninger Spern Steiner Kékfrankos, a 2003-as Ráspi Válogatás, St. Andrea Tóbérc

 

Adatlap:

 Típus: félkemény, félzsíros, tehéntejből készült hevített-gyúrt füstölt sajt

 Vegetáriánus: igen

 Laktózmentes: nem

 Összetevők: tehén tej, sajt kultúra, só, vegetáriánus oltó. Nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagot, tartósítószert.

 Méret, csomagolás, eltarthatóság: Egy csavart parenyica kb. 14-17 dkg közötti súlyú. Vákuumcsomagolva szállítjuk. +10 C alatt tárolva, az eredeti csomagolásban 60 napig, a csomagolás megbontásától kezdve 2 hétig tartható el.

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.