A francia chevre-hez hasonlóan, a mi friss kecskesajtunk krémes és lágy, visszaadja a kecsketej lágy friss ízét. Már érezhető rajta, de nem domináns a tipikus kecskesajton érezhető kissé fanyar, földes íz. Friss fűszerek- így bazsalikom- egyensúlyozzák harmonikus egésszé.

Nárcisz Birtok tipp: Ajánljuk pirított kenyéren zöldségekkel, salátákba.

Bortárs: Pezsgő, Rajnai, Pinot Noir

A tradicionális magyar Kapros - Fokhagymás gomolya receptúrát kicsit a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk. Adtunk hozzá egy kevés fokhagymát és kaprot, amely kitűnően egészíti ki a sajt friss savanykás ízét. Ezt a gomolyát már sólébe tesszük, amely kicsit keményebb textúrát ad neki.

Nárcisz Birtok tipp: Ajánljuk magában, reggeli sajtnak szendvicsekre, salátákhoz.

Bortárs: Figula Pinot Gris 2013

A tradicionális magyar gomolya receptúrát a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk, amely friss savanykás és lédús. Ehhez adtunk friss ropogós lilahagymát ami kitűnően passzol a tej friss ízéhez.

Nárcisz Birtok tipp: Ajánljuk magában, reggeli sajtnak szendvicsekre, salátákhoz.

Bortárs: Jásdi Pinot Gris 2015

A tradicionális bryndza recept alapján készítjük a juh túrónkat, minimum 1 hónapos érleléssel. Krémes, savanykás íz keveredik a juhtej édeskés ízével.

Nárcisz Birtok tipp: Hát persze hogy sztrapacska! De kitűnő pirított kenyéren, akár a tojásrántottába, vagy tölteléknek vörös húsokhoz.

Bortárs: ehhez sem kell feltétlenül inni.. ? de lehet!

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.