Az interneten böngészve találtunk pár érdekes receptet, amelyeket szeretnénk megosztani veletek. Ha neked is van valamilyen zseniális recepted, oszd meg velünk.

Források:

Nagy Róbert honlapja : http://www.beatbull.net

Recept adatbázis: http://www.nosalty.hu

Banush - ukrán puliszka

hozzávalók / 5 adag
A banush-hoz

    1 l tej
    1.25 bögre kukoricadara
    1 tk só

A tálaláshoz

    1 közepes db vöröshagyma
    8 dkg füstölt szalonna
    8 dkg kecskesajt
    1 csokor kapor

Túrós-fetás burek

hozzávalók / 6 adag

    18 db réteslap (45 dkg)
    50 dkg sovány túró
    50 dkg feta sajt
    55 dkg tejföl (nálam 10%-os)
    10 dkg kecskesajt (lágy, nálam lilahagymás)
    1 csomag sütőpor
    30 g olívaolaj
    2 dkg vaj
    1.8 dl ásványvíz
    2.5 dl víz
    0.3 dl tej
    só ízlés szerint

Kecskesajt krémleves rozscipóban
hozzávalók / 4 adag

    1 közepes fej vöröshagyma
    5 dkg vaj
    5 dkg finomliszt
    30 dkg tömlős krémsajt (tejszínes)
    10 dkg kecskesajt (én zöldfűszereset vettem)
    1 gerezd fokhagyma (préselt)
    1.2 l alaplé (vagy víz)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 csipet cukor
    80 dkg rozskenyér (4 db)

Gyümölcsös pizza Évi nénitől

hozzávalók / 2 adag
Tészta

    10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
    30 dkg tönkölybúza liszt
    2 dkg friss élesztő
    1 csipet cukor
    1 teáskanál só
    2 ek szőlőmagolaj
    2 dl víz

Feltét

    0.5 közepes db banán
    1 közepes db mandarin
    2 közepes db kivi
    10 dkg ananász
    2 dkg mandula
    2 dkg pekándió
    2 ek juharszirup
    5 dkg kecskesajt

bárány hús csülök báránycsülök kecskesajt gnocchi kecskesajtos gnocchi paradicsom széles bab zöldbab

Hozzávalók

    2 báránycsülök
    1 sárgarépa
    2 szár angolzeller
    1 nagy hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    2 babérlevél
    3-4 szár kakukkfű
    150ml bárányalaplé
    3 paradicsom
    2 széles bab
    180g friss kecskesajt
    30g egy éves kecskesajt
    1 tojássárgája
    liszt
    frissen őrölt feketebors
    só
    olivaolaj

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

hozzávalók / 6 adag
Tészta

    2 dl tej
    1 dl víz
    1 teáskanál cukor
    4 dkg friss élesztő
    70 dkg finomliszt
    0.5 ek só
    2 db tojás
    12.5 dkg vaj

Töltelék

    20 dkg kecskesajt
    10 dkg tepertő

Tetejére

    1 db tojás
    12.5 dkg tejföl

Kecskesajtos sült kalásztészta darált hússal

hozzávalók / 2 adag

    30 dkg tészta (kalász)
    20 dkg darált marhahús (vagy sertés)
    10 közepes db csiperkegomba
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    4 db babérlevél
    kakukkfű ízlés szerint
    1 dl főzőtejszín
    1 dl tejföl
    1 ek fehér balzsamecet
    1 gerezd fokhagyma
    snidling ízlés szerint
    5 dkg kecskesajt (lehet fűszeres is)
    2 ek olívaolaj

Kecskesajtos gombóc

hozzávalók / 5 adag
Krumplipüré

    30 dkg burgonya (hámozva, kockázva)
    5 dkg vaj
    0.5 dl tej
    0.5 kávéskanál só
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    0.5 csokor petrezselyem (aprított)
    1 kávéskanál szerecsendió (őrőlt vagy reszelt)

Gombóc

    30 dkg burgonyapüré
    30 dkg finomliszt (nagyjából)
    1 db tojás
    3 ek zsemlemorzsa
    1 ek olívaolaj (bacon zsírt használtam)
    30 dkg kecskesajt (juhtúró vagy krémsajt is jó lehet)
    10 dkg virsli (1.5 cm-es darabokra vágva)
    3 ek tejföl (púpozott)
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    0.5 csokor petrezselyem (aprított)

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

hozzávalók / 5 adag
A moussehoz

    60 g cukor
    2 lime-ból nyert limelé
    2 lime-ból nyert lime héja
    0.5 db vanília
    3 db lapzselatin
    250 g kecskesajt (krémsajt)
    20 ml tej
    150 g habtejszín

Az eperhez

    250 g eper
    2 ek limelé
    1 ek porcukor
    1.5 tk zöldbors (enyhén sós lében eltett)

Szaftos paradicsomos tészta

Gyors tészta, ami kicsit száraz, megmaradt aglio e olioból a legjobb!

hozzávalók / 3 adag

    40 dkg spagetti tészta
    400 ml paradicsomlé
    5 dkg kecskesajt
    1 db chili
    5 gerezd fokhagyma
    0.25 dl olívaolaj
    1 ek vaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

Kefíres 3 in 1 pogácsa

hozzávalók / 4 adag

    60 dkg finomliszt
    2 db tojás
    10 dkg margarin (vagy sertészsír)
    1 kávéskanál só
    150 g kefir
    2.5 dkg élesztő
    1 dl langyos tej
    1 ek cukor
    15 dkg császárszalonna (vagy bacon)
    1 nagy fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
    10 dkg reszelt kecskesajt
    10 dkg juhtúró

8. oldal / 8

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.