Az interneten böngészve találtunk pár érdekes receptet, amelyeket szeretnénk megosztani veletek. Ha neked is van valamilyen zseniális recepted, oszd meg velünk.

Források:

Nagy Róbert honlapja : http://www.beatbull.net

Recept adatbázis: http://www.nosalty.hu

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

hozzávalók / 3 adag

    8 közepes db paradicsom (húsos fajta)
    20 dkg krémsajt (natúr kecskekrémsajt)
    10 dkg kecskesajt (kemény, reszelt)
    5 dkg fekete olajbogyó (magozott)
    2 ek kakukkfű (friss)
    bors ízlés szerint
    2 ek olívaolaj

Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
hozzávalók / 4 adag

    20 dkg orecchiette tészta (óriáskagyló)
    2 dkg vaj
    2 dkg finomliszt
    5 dl sovány tej
    25 dkg spenót (levél)
    20 dkg kecskesajt (darabolt vagy krémsajt)
    1 gerezd fokhagyma
    10 dkg mozzarella
    15 dkg paradicsom (konzerves darabolt, vagy opcióként friss koktélparadicsom)
    1 teáskanál só
    1 csipet fekete bors
    rozmaring ízlés szerint (szárított vagy friss)

 kecskesajt grissini élesztő nélkül sárga kaliforniai paprika coulis sárgabarack kajszibarack barack fekete padlizsán krém fehér hagyma krém hagymapüré zöld cukkíni bazsalikom rozmaring kakukkfű sült paradicsom málna feta fekete olívabogyó

Hozzávalók

    Hagymakrémhez:

  •     2 gerezd fokhagyma
  •     150g feta
  •     200g fekete olívabogyó (maggal)
  •     1 nagy fehér hagyma (kb. 175g)
  •     30g makadámia dió
  •     2-3ek durva tengeri só
  •     1ek fehérborecet

  padlizsánkrémhez:

  •     1 padlizsán
  •     1ek szójaszósz
  •     1tk tintahal festék
  •     4 csepp halszósz
  •     2-3 csepp chiliolaj
  •     4-6ek tigrismogyoró- vagy földimogyoró olaj

 

Kecskesajttal töltött lángos

hozzávalók / 12 adag
Lángos

    60 dkg finomliszt
    2 dl tej
    2 dl víz
    7 g instant élesztő
    1 csipet cukor
    1 teáskanál só
    1 ek napraforgó olaj

Töltelék

    20 dkg kecskesajt
    1 szál rozmaring
    bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Sütőzsiradék
Minden fázishoz

    2 dl napraforgó olaj

Szaftos paradicsomos tészta

Gyors tészta, ami kicsit száraz, megmaradt aglio e olioból a legjobb!

hozzávalók / 3 adag

    40 dkg spagetti tészta
    400 ml paradicsomlé
    5 dkg kecskesajt
    1 db chili
    5 gerezd fokhagyma
    0.25 dl olívaolaj
    1 ek vaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

    550 g BL 00 finomliszt
    7 g instant élesztő (egy kis tasak)
    1 ek barna cukor
    1 teáskanál só
    4 ek olívaolaj
    2.5 dl langyos víz

A tetejére

    180 g kékszőlő (egy közepes fürt)
    70 g kecskesajt
    2 szál rozmaring
    5 dkg dió
    2 ek olívaolaj
    tengeri só ízlés szerint

Tökmagolajos kecskesajt saláta

hozzávalók / 4 adag

    0.5 db jégsaláta
    15 dkg kecskesajt
    15 dkg sonka (érlelt vagy füstölt)
    1 ek balzsamecet
    1 ek tökmagolaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

Négysajtos penne

hozzávalók / 4 adag

    5 dkg füstölt sajt
    5 dkg kéksajt
    5 dkg kecskesajt
    5 dkg gouda sajt
    5 dkg vaj
    1 evőkanál finomliszt
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    3 dl szárnyas alaplé
    1 dl főzőtejszín
    1 csokor petrezselyem
    bors ízlés szerint
    60 dkg penne

Kecskesajtos kenegető
hozzávalók / 4 adag

    20 dkg kecskesajt
    3 ek tej
    10 dkg retek
    5 db újhagyma (1 köteg)
    1 csokor petrezselyem
    3 csipet só

Parasztpizza Mon Chy konyhájából

hozzávalók / 4 adag
A tészta

    30 dkg finomliszt
    2.5 dkg élesztő
    180 ml tej (vagy víz ugyanennyi)
    1 ek olívaolaj
    1 teáskanál cukor (vagy kiskanál)
    1 kávéskanál só
    5 dkg sajt (ízlés szerint)

A feltét

    0.3 kg májas hurka (egy szál hurka)
    2 dl napraforgó olaj (a hurka sütéséhez)
    150 g tejföl (egy nagy doboz)
    1 kávéskanál só (ízlés szerint)
    1 közepes db vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    15 dkg kecskesajt (ízlés szerint én kecskesajtot vagy füstöltet szoktam rá tenni)

Gyömbéres körteleves
hozzávalók / 4 adag
Gyümölcshöz

    70 dkg körte (hámozva, feldarabolva)
    3 cm gyömbér (reszelve)

A redukcióhoz

    15 dkg cukor
    3 db szegfűszeg
    1 teáskanál szegfűbors
    1 db fahéjrúd
    0.5 db citrom
    20 dkg kecskesajt

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.