Az interneten böngészve találtunk pár érdekes receptet, amelyeket szeretnénk megosztani veletek. Ha neked is van valamilyen zseniális recepted, oszd meg velünk.

Források:

Nagy Róbert honlapja : http://www.beatbull.net

Recept adatbázis: http://www.nosalty.hu

Tamarind szószos kecskesajtsaláta

hozzávalók / 2 adag

    0.5 db fejessaláta
    0.5 közepes db kígyóuborka
    8 db retek
    18 dkg kecskesajt
    2 ek olívaolaj
    2 ek almaecet
    2 teáskanál tamarind paszta

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

hozzávalók / 2 adag

    12.5 dkg hajdina
    2 ek olívaolaj
    3 dl forró víz
    20 dkg fodros kel (Cavolo nero, olasz fajtát használtam)
    0.5 közepes db lilahagyma
    1 teáskanál őrölt koriander
    15 dkg koktélparadicsom (hosszúkást használtam)
    10 dkg kecskesajt

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

hozzávalók / 5 adag
A moussehoz

    60 g cukor
    2 lime-ból nyert limelé
    2 lime-ból nyert lime héja
    0.5 db vanília
    3 db lapzselatin
    250 g kecskesajt (krémsajt)
    20 ml tej
    150 g habtejszín

Az eperhez

    250 g eper
    2 ek limelé
    1 ek porcukor
    1.5 tk zöldbors (enyhén sós lében eltett)

Mángoldos lepény

hozzávalók / 6 adag
Tésztához

    50 dkg finomliszt (finom)
    1.5 teáskanál só
    2 dkg friss élesztő
    3 ek olívaolaj
    3 dl víz (langyos)

Töltelékhez

    20 közepes db mángold (csak a levele)
    2 közepes db vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    1 közepes db kápia paprika
    5 dkg kecskesajt
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    2 ek vaj
    3 ek olívaolaj
    1 csokor petrezselyem

Kecskesajt hagymával

hozzávalók / 4 adag

    8 szelet bagett
    20 dkg kecskesajt
    2 közepes db vöröshagyma (apróra vágva)
    2 gerezd fokhagyma
    3 ek olívaolaj
    bors ízlés szerint
    2 dkg mazsola

Hagymás - kecskesajtos falatok

hozzávalók / 6 adag

    130 ml tej
    250 g finomliszt
    1 csipet só
    bors ízlés szerint
    2.5 dkg friss élesztő
    8 közepes fej vöröshagyma
    150 g friss kecskesajt
    400 g crème fraîche (vagy sűrű tejföl)
    friss rozmaring ízlés szerint
    friss kakukkfű ízlés szerint
    2 db tojássárgája
    1 evőkanál étkezési keményítő

Pácolt fűszeres sajtok 2.

hozzávalók / 4 adag

    10 dkg mozzarella (lágy)
    10 dkg kecskesajt (kemény)
    10 dkg trappista sajt (vagy göcseji csemege, edami)
    10 dkg füstölt sajt
    1.5 dl olívaolaj
    4 levél bazsalikom (friss)
    4 szál kakukkfű
    2 szál rozmaring (kisebb )
    15 szál snidling
    1 kis fej lilahagyma
    5 db szárított paradicsom (napon szárított)
    só ízlés szerint
    négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Kecskesajtos kenegető
hozzávalók / 4 adag

    20 dkg kecskesajt
    3 ek tej
    10 dkg retek
    5 db újhagyma (1 köteg)
    1 csokor petrezselyem
    3 csipet só

Kecskesajtos gombóc

hozzávalók / 5 adag
Krumplipüré

    30 dkg burgonya (hámozva, kockázva)
    5 dkg vaj
    0.5 dl tej
    0.5 kávéskanál só
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    0.5 csokor petrezselyem (aprított)
    1 kávéskanál szerecsendió (őrőlt vagy reszelt)

Gombóc

    30 dkg burgonyapüré
    30 dkg finomliszt (nagyjából)
    1 db tojás
    3 ek zsemlemorzsa
    1 ek olívaolaj (bacon zsírt használtam)
    30 dkg kecskesajt (juhtúró vagy krémsajt is jó lehet)
    10 dkg virsli (1.5 cm-es darabokra vágva)
    3 ek tejföl (púpozott)
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    0.5 csokor petrezselyem (aprított)

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.