Hálaadásnapi pulyka másképp

Hálaadásnapi pulyka másképp

hozzávalók / 5 adag
Hús

    1 kg pulykamell (filé)
    10 dkg bacon
    15 dkg áfonya
    20 dkg kecskesajt (camembert)
    2 szál rozmaring
    só ízlés szerint
    fekete bors ízlés szerint
    négyszínű bors ízlés szerint

Köret

    70 dkg burgonya
    1 dl tej
    10 dkg vaj
    2 db édesburgonya

 

elkészítés
Hús

    A pulykamellet filézőkéssel jobbról, balról vágva három felé nyitjuk, így jó nagy felületet kapunk, amit fűszerezhetünk, tölthetünk. Külső oldalát enyhén sózzuk (hisz a bacon is rákerül) és borsozzuk. A belső oldalt is enyhén sózzuk, és tarka borsot tekerünk rá.
    A belső oldalt beborítjuk a nyers áfonyaszemekkel.
    A francia camembert kecskesajttömböt hosszában felvágjuk, és két zsenge rozmaringágat dugunk a belsejébe, majd összecsukjuk a vágást.
    Az így megtöltött kecskesajtot az áfonya tetejére helyezzük, és a hússal és gyümölccsel körültekerjük úgy, hogy mindenütt egyformán kerüljön mindenből.
    A felgöngyölt hústekercset teljesen körbetekerjük bacon szalonnával, és egy akkora tepsibe tesszük, mint a hústekercs. Erős tűzön 1-2 perc alatt az alját megpirítjuk, majd fóliával letakarva 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Ha eltelt az idő, levesszük a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a bacont.

Köret

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajat és tejet adva hozzá burgonyapürét készítünk.
    Az édesburgonyát megtisztítjuk, juliene-re vágjuk, és kevés olajon hirtelen 2-3 perc alatt szalmaburgonyát sütünk belőle, melyet konyhai törlőn itatunk le.

    sütési hőfok: 160°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.