Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal

Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal

hozzávalók / 5 adag

    1 dl tej (langyos)
    0.5 teáskanál cukor
    2.5 dkg friss élesztő
    40 dkg finomliszt (átszitált)
    2 dl víz
    1 kk só
    2 ek olívaolaj
    4 db burgonya (nagyobb)
    1 szál rozmaring
    20 dkg kecskesajt
    1 teáskanál olívaolaj (a kenéshez)

 

elkészítés

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
    A liszthez adjuk, majd hozzáöntjük a vizet, végül az olajat, a sót, összekeverjük és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Lefedjük és kb. 30 percig kelesztjük huzatmentes helyen.
    Közben meghámozzuk a burgonyát, és uborkagyaluval nagyon vékonyra legyaluljuk. Forró vízben kb. 5 percig főzzük (figyeljük, hogy ne essen szét!). Óvatosan leszűrjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
    Előmelegítjük a sütőt.
    A rozmaring leveleit apróra vágjuk.
    Sütőpapíron tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát, papírral együtt átemeljük a tepsibe, és kézzel óvatosan kis peremet alakítunk ki a tésztának.
    Megkenjük kevés olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, egyenletesen elrendezzük rajta a burgyonyaszeleteket és kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
    Rámorzsoljuk a kecskesajtot és további 5 percre visszatesszük, amíg kissé megolvad a sajt.
    Langyosan tálaljuk.

    sütési hőfok: 250°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.