Rukkolasaláta meleg kecskesajttal

Rukkolasaláta meleg kecskesajttal

hozzávalók / 4 adag
A salátához

    2 ek napraforgó olaj
    8 szelet bagett
    200 g kecskesajt (puha)
    120 g salátalevél (fodros endívia)
    120 g rukkola

Az öntethez

    3 ek dióolaj
    1 ek citromlé (citromból nyert)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

A szószhoz

    3 ek sárgabaracklekvár   
    40 ml száraz fehérbor (4 ek)
    2 teáskanál dijoni mustár

 

elkészítés
A saláta

    Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a baquettet, és aranybarnára sütjük csak az egyik oldalát. Ha kész, áttesszük egy tepsire sült felével lefelé. Rárakjuk a kecskesajtot.
    A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, ha van grill opció, akkor azon sütjük, ha nincs, akkor hőlégkeverés. Betesszük a tepsit a sütőbe, és 5-7 percig sütjük, ha látjuk, hogy pirulni kezd, azonnal vegyük ki.
    Tegyük egy tálba a salátát, keverjük össze az öntettel, rakjuk ki a tányérokra. Rakjunk a salátára két-két db kenyeret, és öntsük le a meleg szósszal.

A szósz

    Egy pici edénybe tesszük a három kanál sárgabarackdzsemet, és felforrósítjuk. Forralni nem szabad! Ha forró, egy szitán keresztül átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzre. Hozzáadjuk a bort és a mustárt, és simára keverjük. Jól felmelegítjük, de nem forraljuk! Melegen tartjuk.

Az öntet

    A dióolajat és a citromlevet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.

    sütési hőfok: 200°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.