Spenótos-kecskesajtos penne

Spenótos-kecskesajtos penne 2.

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

    50 dkg penne
    50 dkg spenót (mélyhűtött)
    25 dkg sovány túró
    2 gerezd fokhagyma (reszelve)
    10 dkg kecskesajt
    20 dkg sonka (vékony csíkokra vágva)
    1 dl tej (kevés)
    szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelve)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

elkészítés

    A tésztát kifőzzük, és egy nagyobb peremes teflontepsibe tesszük.
    A kiolvasztott spenótot, a túrót, fokhagymát, kecskesajtot, sót, borsot, szerecsendiót egy turmixgépbe tesszük, és homogénné keverjük. Tejjel kicsit felhígítjuk. Olyan sűrű krémleves állagúnak kell lennie.
    A sonkát rászórjuk a tésztára, ráöntjük a spenótos masszát, és összekeverjük.
    A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt kellően megpirul.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.