Sonkába göngyölt kecskesajt

Sonkába göngyölt kecskesajt

hozzávalók / 4 adag

    150 g sonka (füstölt)
    24 dkg kecskesajt (gomolya)
    4 db újhagyma

 

elkészítés

    A füstölt sonkaszeletekről a zsíros részt levágjuk, apróra vágjuk.
    A sonka húsos részét kiterítjük, a felénk eső felét sajtszeletekkel borítjuk.
    A sajtszeletekre egy szál újhagymát fektetünk úgy, hogy két széle éppen túllógjon a sonkán. A maradék újhagymát felkarikázzuk.
    Magunktól elfele felgöngyöljük a sajttal borított sonkaszeleteket, középen az újhagymával, szélét fogpiszkálóval összetűzzük.
    Serpenyőben kiolvasztjuk a sonkáról levágott zsíros részt.
    A pörcöt kiemeljük, a sonkatekercseket a zsíron forgatva pirosra sütjük.
    A pirosra sült sonkatekercseket tálra rakjuk, a maradék zsírban gyorsan megpirítjuk az újhagyma karikákat.
    Majd a sonkatekercsből kimaradt sajtszeleteket.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.