Balzsamkrémes kecskesajt céklaágyon

Balzsamkrémes kecskesajt céklaágyon

hozzávalók / 4 adag

    40 dkg kecskesajt (korong)
    3 kis db cékla
    10 dkg rukkola
    só ízlés szerint (tengeri nagyszemű)
    négyszínű bors ízlés szerint (darálva)
    2 kk balzsamecet (balzsamkrém)
    4 teáskanál olívaolaj
    0.5 teáskanál méz
    50 dkg bagett (friss)

 

elkészítés

    A céklát alufóliába tekerjük és egy óra alatt megsütjük 200°C-on.
    A rucolán elhelyezzük a szép vékony szeletekre vágott céklákat, majd megszórjuk sóval és borssal.
    A kecskesajtot, nem grillezzük, hanem serpenyőbe tesszük. Mikor elkezd olvadni és érezzük, hogy átmelegedett ráhelyezzük a salátára.
    A megolvadt sajthoz, ami szinte tejszín állagú lesz ebben a formában, hozzáadjuk a balzsamkrémet, az olívaolajat és a mézet. Ezt használjuk öntetként, mellé friss baguettet tálaljunk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.