Olívabogyós kecskesajt

Olívabogyós kecskesajt

hozzávalók / 4 adag
A fokhagymához

    1 ek ecet
    0.5 teáskanál napraforgó olaj
    2 dkg cukor (ízlés szerint)
    só ízlés szerint
    4 dl víz
    20 gerezd fokhagyma

A sajthoz

    30 dkg kecskesajt (vagy feta sajt)
    20 db fekete olajbogyó
    20 db zöld olajbogyó
    1 dl extra szűz olívaolaj (ízlés szerint)
    rozmaring ízlés szerint
    chili ízlés szerint
    oregánó ízlés szerint

 

elkészítés

    Fokhagyma gerezdeket kevés ecetes, olajos, cukros, sós vízben pár percig főzzük, lehűtjük.
    Sajtot kockákra vágjuk.
    Sajtot, fűszereket, olívát, fokhagymát rétegesen befőttes üvegbe rakjuk, és gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal, jól összerázzuk, gyakran megforgatjuk, hogy mindenhol érjék a sajtot a fűszerek és az olaj.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.