Kecskesajt sült céklával

Kecskesajt sült céklával

hozzávalók / 1 adag

    15 dkg kecskesajt (újjnyi vastagságú, penészbevonatos szeletek)
    2 közepes db cékla
    3 gerezd fokhagyma (lehetőleg héjában hagyva)
    2 ek olívaolaj
    2 ek balzsamecet
    só ízlés szerint
    citrombors ízlés szerint
    kakukkfű ízlés szerint

 

elkészítés

    A hámozott, nyers céklát felszeleteljük, vagy kisebb hasábokra is vághatjuk. Egy kisebb jénai tálba szórjuk, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. Meglocsoljuk az olívaolajjal, balzsamecettel, hozzátesszük a fűszereket, majd összeforgatjuk.
    Előmelegített sütőben fedő alatt megsütjük, néha kivesszük és megrázogatjuk.
    Mikor majdnem kész a cékla, a kecskesajtszeleteket egy száraz serpenyőben mindkét oldalán lepirítjuk.
    Melegen, illetve langyosan tálaljuk.

    sütési hőfok: 180°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.