Szaftos paradicsomos tészta recept

Szaftos paradicsomos tészta

Gyors tészta, ami kicsit száraz, megmaradt aglio e olioból a legjobb!

hozzávalók / 3 adag

    40 dkg spagetti tészta
    400 ml paradicsomlé
    5 dkg kecskesajt
    1 db chili
    5 gerezd fokhagyma
    0.25 dl olívaolaj
    1 ek vaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

Elkészítés

    Ha maradék tésztával dolgozunk, akkor felhevítjük az olajat, kicsit átmelegítjük rajta a tésztát, majd ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a chilit, és folyamatosan kevergetve kb. 5-8 percig főzzük.
    Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a kecskesajtot összemorzsolva, és jól elkeverjük, hogy krémesítse a szószt.
    A végén beletesszük a vajat, elzárjuk, és azonnal tálaljuk
    Ha friss tésztával dolgozunk, akkor nagyon al dentére főzzük - nem kell neki 12 perc, csak 8-9.
    A fokhagymát felvágjuk, az olajon picit megsütjük, és hozzáadjuk a tésztát. Innentől minden ugyanúgy működik!

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.