Langyos kecskesajt eperkaramellel bodza-vinaigrette-es salátaágyon

langyos kecske sajt kecskesajt földi eper földieper eperkaramell karamell bodza vinaigrette öntet saláta

Hozzávalók

    2x80g kecskesajt
    kis maréknyi vegyes saláta
    50g cukor
    100g eper
    2tk vaj
    1ek bodzaecet
    1ek bodzaszörp
    3ek olivaolaj
    frissen őrölt feketebors
    só

 

 

Elkészítés

Kis lángon olvasszuk fel a cukrot egy kis lábasban. Ha szép borostyánszínű lett a karamell, kavarjuk el benne a vajat. Mossuk meg az epret, távolítsuk el a zöldjét és aprítsuk fel. Adjuk az epret a karamellhez és kavarjuk el. Kis lángon hagyjuk néhány percig rotyogni, majd vegyük le a tűzről.

Mossuk meg a salátát és rázzuk szárazra. Egy jól lezárható kis üvegbe tegyünk 1ek bodzaecetet, 1ek bodzaszörpöt, 3ek olivaolajat, egy csipet sót és egy csipet frissen őrölt feketeborsot. Zárjuk le az üveget és rázzuk össze alaposan a tartalmát.

Közvetlenül tálalás előtt melegítsük meg langyosra a 100°C-os sütőben a kecskesajthengereket és óvatosan kavarjuk el a salátát a vinaigrette-tel. Helyezzünk el egy kis adag salátát a tányéron és tegyük a közepére a kecskesajtot. Locsoljuk meg a sajtot 2-3tk-nyi eperkaramellel és friss fehér kenyérrel együtt tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.