Kecskesajttal grillezett padlizsántorony

Kecskesajttal grillezett padlizsántorony

hozzávalók / 3 adag

    300 g padlizsán (1 db)
    100 g kecskesajt (közepes érlelésű)
    2 ek olívaolaj
    só ízlés szerint

 

elkészítés

    A padlizsánt alaposan megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A padlizsánkarikák mindkét oldalát megkenegetjük olívaolajjal. A kecskesajtot két-három milliméter vastagságúra és akkorára vágjuk, hogy nagyjából passzoljon két padlizsánszelet közé.
    A felmelegített kontakt grillsütőben először a padlizsánszeleteket külön grillezzük. Nagyon hamar elkészül, figyeljük és amikor már majdnem jók, kivesszük őket, és két-két padlizsánkarika közé helyezünk egy-egy kecskesajt szeletet. Visszatesszük a kis „padlizsánszendvicseinket” és addig grillezzük, míg a sajt megolvad a közepén.
    A padlizsántornyokat három „padlizsánszendvics” egymásra helyezésével kapjuk. Azonnal kínáljuk. (Mindenki utólag ízesíti sóval, ha szükséges. A kecskesajt már magában elég intenzív ízt ad.)

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.