Édesburgonya-krémleves kecskesajttal

Édesburgonya-krémleves kecskesajttal

hozzávalók / 4 adag

    1 közepes db fehér hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek olívaolaj
    800 g édesburgonya
    8 dl víz
    1 db leveskocka (zöldség vagy csirke alaplé is megfelel, ebben az esetben 3 evőkanál)
    150 g kecskesajt
    0.5 citromból nyert citromlé
    1 teáskanál cayenne bors
    1 teáskanál bors
    1.5 teáskanál só
    3 szelet kenyér (vagy előre vásárolt "crouton")
    0.5 dl napraforgó olaj

 

elkészítés

    Egy mély lábasban izzítsuk össze az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajon.
    Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott és közepes darabokra vágott édesburgonyát, majd kavarjunk rajta egyet.
    Öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá az alaplevet vagy a leveskockát.
    Magas lángon addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
    Miután már megpuhult a burgonya, adjuk hozzá a kecskesajtot (az egészet vagy a 3/4-ét, a maradékot akár díszítésként is lehet használni), a fél citrom levét és a fűszereket.
    Botmixerrel pépesítsük a levest, ha túl sűrű a végeredmény, akkor adjunk hozzá még némi vizet, amíg elérjük a tetszőleges állagot.
    Miután elkészült a leves, vegyünk egy serpenyőt, és némi olajon pirítsunk meg három szelet felkockázott fehér kenyeret.
    Még lobbanthatunk egyet a levesen, majd a pirított kenyérkockákkal és akár némi petrezselyemzölddel is tálalhatjuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.