Toszkán csirke nokedlivel

Toszkán csirke nokedlivel

hozzávalók / 4 adag
Csirkéhez

    40 dkg csirkemell filé
    1 közepes db vöröshagyma
    10 dkg kolozsvári szalonna
    2 gerezd fokhagyma
    5 dkg krémsajt
    5 dkg kecskesajt
    200 ml főzőtejszín
    3 ek olívaolaj
    8 g toszkán olasz fűszerkeverék
    1 kávéskanál só
    3 dkg parmezán sajt

Nokedlihez

    40 dkg finomliszt
    1 db tojás
    1 teáskanál só
    3 dl víz

 

elkészítés
Húshoz

    A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát zúzzuk össze.
    A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel.
    Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát.
    Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és pirítsuk át.
    Öntsük hozzá a tejszínes keveréket, és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.
    Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

Nokedlihez

    Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.
    Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát: vagy nokedliszaggató segítségével, vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából, és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.