Kecskesajtos quiche

Kecskesajtos quiche

hozzávalók / 4 adag
Az omlós tésztához

    240 g finomliszt
    60 g vaj
    60 g sertészsír
    3 csipet só
    3 evőkanál víz

A töltelékhez

    50 g vaj
    30 g póréhagyma
    175 g tejföl (zsírszegény)
    2 db tojás
    100 g kecskesajt
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

elkészítés

    Miután beletettük a sót, a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és kézzel addig dolgozzuk, míg összeáll. Munkafelületre kitéve sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztabucit és hűtőben pihentetjük 30 percig.
    Kivajazunk egy fodros, kb. 24 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk (kb. 28 cm). Nyújtófára feltekerve óvatosan a sütőformában helyezzük, oldalt 1-2 cm magasságig kell felkanyarodnia a tésztának, a felesleget levágjuk. Ismét lefedjük fóliával, és még egyszer 30 percet pihen a hűtőben.
    A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük légkeveréses üzemmódban. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és babszemeket helyezünk rá. Így megy a sütőbe 30 percre. Ezután a babszemeket és a sütőpapírt levéve, újabb 10 perc következik 180 ºC-on.
    Miközben a tészta sül, a tölteléket el tudjuk készíteni: a póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, és serpenyőben megolvasztott vajon 20 percig pároljuk. Egy tálban a tojásokat és a tejfölt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A végén a póréhagymát is beleforgatjuk.
    A tésztát a sütőből kivéve ráöntjük a tölteléket, a tetejére pedig kezünkkel rámorzsoljuk a kecskesajtot, s mehet is vissza a melegbe. 50 perc alatt elkészül (akkor jó, mikor a kecskesajt darabkák és a kibukkanó póréhagymakarikák teteje kissé megpirul).

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.