Mángoldos lepény

Mángoldos lepény

hozzávalók / 6 adag
Tésztához

    50 dkg finomliszt (finom)
    1.5 teáskanál só
    2 dkg friss élesztő
    3 ek olívaolaj
    3 dl víz (langyos)

Töltelékhez

    20 közepes db mángold (csak a levele)
    2 közepes db vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    1 közepes db kápia paprika
    5 dkg kecskesajt
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    2 ek vaj
    3 ek olívaolaj
    1 csokor petrezselyem

elkészítés

    A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük, az élesztőt morzsoljuk, és lágy tésztát gyúrunk (ha a folyadék kevés, lehet még adni hozzá).
    Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
    Elkészítjük a tölteléket, a vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a vékony csíkokra vágott paprikát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott mángold leveleket, amit előtte megmostunk, megszárítottunk, és még 5 percig pároljuk, fűszerezzük.
    A kész tölteléket levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és hagyjuk kihűlni.
    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 2 felé osztjuk, először az egyiket kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe áttesszük. Ráterítjük a tölteléket, aminek a tetejére megy a felszeletelt kecskesajt, és befedjük a másik felével. A széleit vissza kell hajtani és lenyomkodni. Ha a tepsi formájára nyújtjuk a tésztát vékonyabb (és szerintem) ízletesebb is.
    A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
    A sütőből kivéve a tetejére megy az olívaolaj és reszelt fokhagyma keveréke, ecsettel kenjük meg.

    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.