Spenót-kecskesajtsaláta

Spenót-kecskesajtsaláta

hozzávalók / 2 adag

    10 dkg spenót
    5 dkg quinoa
    1 db avokádó
    2 ek almaecet
    2 közepes db salottahagyma
    0.5 közepes db kígyóuborka
    6 dkg kecskesajt

 

elkészítés

    A quinoát szűrőben átmossuk, és 1,5 dl forró vízben feltesszük főni, közepes lángon, fedő alatt. 10 perc alatt kész. Addigra a vizet is felszívja.
    Közben a spenótot megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük.
    Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük, még a héjában felkockázzuk a húsát, és egy tálba kaparjuk.
    Az almaecetet rácsurgatjuk, és összekeverjük.
    A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk. Az avokádóhoz keverjük.
    A kígyóuborkát meghámozzuk, és felkockázzuk, a salottahagymás avokádóhoz keverjük.
    Végül a kecskesajtot is apró darabokra vágjuk, és az avokádós zöldségekhez adjuk.
    Egy keverőtálba halmozzuk a spenótot, az avokádós, salottahagymás keveréket és a főtt quinoát. Jól átkeverjük.
    Két tányérra halmozzuk, és tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.