Kecskekrémsajtos madársaláta málna dresszinggel

Kecskekrémsajtos madársaláta málna dresszinggel

hozzávalók / 2 adag

    100 g madársaláta
    10 dkg koktélparadicsom
    125 g fagyasztott málna
    1.5 ek cukor
    1 ek fehér balzsamecet
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    2 ek fenyőmag
    75 g kecskesajt (henger alakú krémsajt)
    1 ek barna cukor

 

elkészítés

    A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk.
    A salátákat megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A paradicsomokat megmossuk, 4-be vágjuk.
    A fagyasztott málnát egy lábasba tesszük, felforrósítjuk. Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
    A salátát a paradicsommal tányérokra osztjuk. A málnás dresszinggel meglocsoljuk a salátát, és megszórjuk a fenyőmaggal.
    A sajtot 4 vagy 6 tallérra vágjuk, az egyik vágott felületüket megszórjuk a barna cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
    A sajtot a salátára tesszük, és tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.