Mindent-bele tofu

Mindent-bele tofu

hozzávalók / 2 adag

    1 ek olívaolaj
    160 g tofu (kockára vágva)
    só ízlés szerint (a szójaszósz miatt kevesebb)
    1 közepes db újhagyma
    1 ek szójaszósz
    300 g spenót (leveles fagyasztott)
    1 gerezd fokhagyma
    1 csipet cukor
    100 g zöldbab (konzerv lecsepegtetve)
    30 g kecskesajt (kockára vágva)
    100 g joghurt (sűrű, jó minőségű, vagy tejszín)

 

elkészítés

    Olívaolajon a kockára vágott tofut megpirítjuk, sózzuk (egy picit, ha a szójaszósz nem olyan sós), majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Egy picit megpirítjuk a hagymát is, és utána nyakon öntjük szójaszósszal. Vigyázzunk, mert gyorsan karamellizálódik! Öntsük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a kockára vágott kecskesajtot (vagy feta sajtot), keverjük össze a többivel, süssük egy percig. Ha még nincs kész közben a spenót, húzzuk félre.
    Amíg sül a tofu, addig gyorsan elkészítjük külön a spenótot. A lehetőleg leveles fagyasztott spenótot összerottyantjuk egy gerezd fokhagymával (talán egy kicsi tejjel), sóval és egy csipetnyi cukorral (elveszi a spenót vadságát). Amint kész, egy gyors turmixolás után (ne legyen püré, csak érzéssel) hozzáöntjük az elkészített tofuhoz.
    Az utolsó mozzanat, hogy hozzáadjuk a joghurtot. Vigyázzunk, ne melegítsük, süssük a joghurttal, mert kicsapódik. Ha tejszínt adunk hozzá, akkor rottyantsunk rajta még egyet.
    Rögtön tálaljuk. Lehet hozzá tésztát, rizst kifőzni, de magában is megállja a helyét.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.