Gyümölcsös pizza Évi nénitől

Gyümölcsös pizza Évi nénitől

hozzávalók / 2 adag
Tészta

    10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
    30 dkg tönkölybúza liszt
    2 dkg friss élesztő
    1 csipet cukor
    1 teáskanál só
    2 ek szőlőmagolaj
    2 dl víz

Feltét

    0.5 közepes db banán
    1 közepes db mandarin
    2 közepes db kivi
    10 dkg ananász
    2 dkg mandula
    2 dkg pekándió
    2 ek juharszirup
    5 dkg kecskesajt

 

elkészítés
Tészta

    A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
    Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a hozzávalókat, és dagasztó programon a gép dagasztja, keleszti.
    A megkelt tészta kb. 1/6-át lecsípjük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 25 cm-es átmérőjű körré.
    A tésztát a formába fektetjük úgy, hogy az oldalát is fedje a tészta. Megkenjük kevés szőlőmagolajjal.

Feltét

    Vékonyra szeletelt kecskesajttal fedjük le.
    Ennek tetejére tesszük a felszeletelt gyümölcsöket.
    Tetejére tisztított mandulát és pekándiót teszünk, meglocsoljuk juharsziruppal.
    250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.

    sütési hőfok: 250°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.