Gyömbéres körteleves

Gyömbéres körteleves
hozzávalók / 4 adag
Gyümölcshöz

    70 dkg körte (hámozva, feldarabolva)
    3 cm gyömbér (reszelve)

A redukcióhoz

    15 dkg cukor
    3 db szegfűszeg
    1 teáskanál szegfűbors
    1 db fahéjrúd
    0.5 db citrom
    20 dkg kecskesajt

 

elkészítés

    Először a redukciót készítjük el: 2 dl vízbe 15-20 dkg kristálycukrot teszünk és összeforraljuk. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, 2 egész fahéjat, szegfűszeget és (vékonyra szeletelt) citromhéjat.

    Fontos, hogy ne éretlen, kemény körtét használjunk! A hámozott, megtisztított és kimagozott körtéket lábasba rakjuk. A gyömbért is megpucoljuk, feldaraboljuk, hozzárakjuk a körtéhez és 6-7 dl vízben forraljuk.

    A körte főzővizéből 1 evőkanálnyit átcsorgatunk a fűszeres redukcióhoz, kicsit átforgatjuk, utána szűrőn keresztül átöntjük a redukciót a leveshez.

    Levespürét hozunk létre botmixerrel vagy turmixgéppel, majd ezt visszatöltjük a fazékba.

    Nem habarjuk, csak belekeverjük a tejfölt.

    Feldaraboljuk a penészes kecskesajtot, majd roston megpirítjuk a karikákat.

Tálalás: Egy kis sajtot rakunk a tányér közepére, ráöntjük a levest, kakukkfűvel és borssal ízesítjük, díszítjük.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.