Húsos-sajtos töltött kifli

Húsos-sajtos töltött kifli

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

    100 dkg finomliszt
    7 dkg élesztő
    0.5 l tej
    2 dl napraforgó olaj
    1 teáskanál cukor
    1 ek só
    1 ek margarin (a tepsi kikenéséhez)

A töltelékhez

    50 dkg párizsi
    30 dkg trappista sajt (vagy kecskesajt)

A tetejére

    1 db tojás (felvert)
    2 ek szezámmag

 

elkészítés

    Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejben.
    Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük.
    Közben a párizsit és a sajtot almareszelőn lereszeljük.
    A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk.
    Íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
    Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.
    Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.


    sütési hőfok: 195°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.