Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

Hajdina fodros kellel és kecskesajttal

hozzávalók / 2 adag

    12.5 dkg hajdina
    2 ek olívaolaj
    3 dl forró víz
    20 dkg fodros kel (Cavolo nero, olasz fajtát használtam)
    0.5 közepes db lilahagyma
    1 teáskanál őrölt koriander
    15 dkg koktélparadicsom (hosszúkást használtam)
    10 dkg kecskesajt

elkészítés

    Egy kicsi fedős főzőedényben egy evőkanál olívaolajban kicsit megpirítjuk a hajdinát 2-3 perc alatt. Ez kiemeli majd az ízét. Kevergessük sűrűn! A fedőt magunk előtt tartva hozzáöntjük a forró vizet. Köpködve fortyog majd. A fedőt azonnal rárakjuk, és alacsonyra mérsékeljük a lángot alatta. 10-15 perc alatt megfő és a vizet felszívja. Kapcsoljuk le a gázt alatta. Fedővel lefedve hagyjuk párolódni, míg szükségünk van rá.
    Míg a hajdina fő, egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanál olívaolajat.
    A hagymát felkockázzuk. A fodros kel ereit kivágjuk, és eldobjuk, de a leveleket feldaraboljuk. Mindkettőt beledobjuk az olajba, rászórjuk a koriandert, és pároljuk 5 percig.
    Addig félbevágjuk a paradicsomokat. Hozzákeverjük a hagymás fodros kelhez, és további 5 percig pároljuk.
    Közben felkockázzuk a kecskesajtot. Félretesszük.
    Ha minden megfőtt, két tálban elosztjuk a hagymás, paradicsomos fodros kelt. Ráhalmozzuk a hajdina felét, majd a kecskesajt felét is.

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.