Török papucs pizza

Török papucs pizza

hozzávalók / 2 adag

    1,5 bögre zabkorpás öregtészta
    6-8 fej gomba
    10-15 dkg kecskesajt vagy feta
    2 maroknyi spenót (itt kerti mángold)
    maroknyi petrezselyem
    2 ek olaj
    só, bors
    2 ek szezámmag
    1 citrom a tálaláshoz

elkészítés

    A hűtőből kivett öregtésztát két részre osztjuk, gyengéden kis gombócokká gyúrjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 1 órát pihenni.
    Ezalatt a 2 ek olajon -sóval, borssal ízesítve- megpároljuk, majd lepirítjuk a szeletekre vágott gombát (lehet hagymát, fokhagymát is hozzáadni), az utolsó percben hozzáadjuk a csíkokra vágott spenótot, egyet keverünk rajta, a tüzet elzárjuk alatta, és hagyjuk hűlni.
    Ezután a tésztagombócokat egyenként oválisra lapogatjuk, rákenjük a langyos spenótos gombát, rászeljük a sajtot, majd megformázzuk csónak (vagy török papucs:) ) alakra. A tetejét megszórjuk durvára vagdalt/tépkedett petrezselyemmel, majd pihentetjük 15-20 percet.
    Sütés előtt lepermetezzük vízzel, megszórjuk bőven szezámmaggal, majd az előmelegített, forró/220 fokos sütőben piros-ropogósra sütjük. (Én párszor sütés közben is befújtam -villámgyorsan- egy kis vízpermetet a sütőbe; a forró, párás sütőben lesz jó ropogós a tészta!)
    Sütőből kivéve azonnal tálaljuk!

    sütési hőfok: 220°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.