Flammkuchen kecskesajttal és datolyával

Flammkuchen kecskesajttal és datolyával

hozzávalók / 4 adag

    200 g finomliszt
    só ízlés szerint
    2 ek olívaolaj
    130 ml langyos víz
    5 szál kakukkfű
    80 g aszalt magnélküli datolya
    300 g kecskesajt (puhasajt pl. a Sainte-Maure)
    200 g crème fraîche
    1 ek méz
    bors ízlés szerint
    2 ek fenyőmag

elkészítés

    A lisztet elkeverjük 1 csipet sóval, hozzáadjuk az olajat és vizet, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb. 30x40 cm), majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
    A kakukkfüvet megmossuk, jól lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A datolyát durvára vágjuk. A sajtot szeletekre vágjuk. A creme fraichet elkeverjük a mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
    A creme fraichet a tésztára kenjük, elosztjuk rá a sajtot. Megszórjuk a datolyával, fenyőmaggal és kakukkfűvel.
    Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    sütési hőfok: 225°C
    sütési mód: alul-felül sütés

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.