Kecskesajtos sültcékla-saláta olívabogyóval és fenyőmaggal

Kecskesajtos sültcékla-saláta olívabogyóval és fenyőmaggal

hozzávalók / 2 adag
Cékla

    2 kis db cékla
    2 ek olívaolaj
    2 ek balzsamecet
    3 szál rozmaring
    3 szál kakukkfű

Saláta

    10 dkg salátakeverék
    5 dkg kecskesajt
    15 db olajbogyó
    3 dkg fenyőmag

Öntet

    1 lime-ból nyert limelé
    2 ek olívaolaj
    1 teáskanál méz
    1 teáskanál mustár

 

elkészítés
Cékla

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Daraboljuk a céklákat falatméretűre, majd helyezzük egy tepsire. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszereket az olajat és az ecetet, majd süssük nagyjából fél óráig.

Saláta

    Pirítsuk meg a fenyőmagot száraz serpenyőben, majd keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban. Szórjuk a tetejére a még forró céklát.

Öntet

    Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsük a salátára.

    sütési hőfok: 200°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.