Kecskesajtos sült kalásztészta darált hússal

Kecskesajtos sült kalásztészta darált hússal

hozzávalók / 2 adag

    30 dkg tészta (kalász)
    20 dkg darált marhahús (vagy sertés)
    10 közepes db csiperkegomba
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    4 db babérlevél
    kakukkfű ízlés szerint
    1 dl főzőtejszín
    1 dl tejföl
    1 ek fehér balzsamecet
    1 gerezd fokhagyma
    snidling ízlés szerint
    5 dkg kecskesajt (lehet fűszeres is)
    2 ek olívaolaj

 

elkészítés

    Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az előre sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezett húst, tovább pirítjuk, majd lefedjük főni.
    Közben hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt gombát, 2-3 db babérlevelet, pici kakukkfüvet. Felöntjük a balzsamecettel és tovább főzzük.
    Amikor már a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A legvégén pedig a kecskesajtot keverjük hozzá.
    Közben a tésztát sós-babérleveles vízben megfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a sajtos húshoz.
    Kivajazott tűzálló tálban kecskesajttal és metélőhagymával megszórva megpirítjuk előmelegített sütőben.
    Tálaláskor még egy kis metélőhagymával megszórhatjuk a frissesség kedvéért.

    sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.