Vegetáriánus muszaka

Vegetáriánus muszaka

hozzávalók / 6 adag
A muszakához

    1 kg burgonya
    3 nagy db padlizsán
    2 nagy db cukkini
    4 db nagyobb zöldpaprika
    4 nagy db csiperkegomba (vagy portobello)
    1 dl olívaolaj
    35 dkg kecskesajt (vagy bármilyen reszelhető sajt)
    fahéj ízlés szerint
    szerecsendió ízlés szerint
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    5 dl mediterrán paradicsomszósz

A Morney szószhoz

    8 dl tej
    3 ek vaj
    3 púpozott ek finomliszt
    szerecsendió ízlés szerint
    3 db tojássárgája
    5 dkg sajt
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

elkészítés

    Legelsőként a padlizsánokat felszeleteljük, besózzuk, otthagyjuk, hogy ne legyenek keserűek az ételben.
    Elkészítjük a mediterrán paradicsomszószt.
    Az összes zöldséget előkészítjük (megmossuk, kicsumázzuk, csak a krumplit hámozzuk) és kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk, a zöldpaprikát csak kettőbe.
    Egy nagy sütőtepsit kissé megolajozunk, majd elkezdjük a rétegezést, a burgonya legyen az első és az utolsó sor.
    A burgonya felével kezdjük, rá a papírtörlővel leitatott padlizsán, a paradicsomszószból kicsit rálocsolunk, pár csepp olívaolaj, mehet rá a kiegyenesített (hogy jobban "feküdjön") zöldpaprika, gomba, a paradicsomszósz nagy részét rálocsoljuk most, következő sor a cukkini, utána a burgonya, kis olívaolajos locsolás, só, bors és a paradicsomszósz utolja.
    Ha kicsit gazdagabban szeretnénk, a sorok közt megszórhatjuk reszelt sajttal a muszakát.
    A tepsit befedjük (aluminiumfóliával, ha nincs fedője), kb. 2 óráig sütjük előmelegített sütőben.
    Amíg sül, elkészítjük a Morney szószt.
    Ha megsültek a zöldségek, levesszük a fedőt, mehet rá a Morney szósz, arra még egy kis extra szerecsendiót reszelünk, kis fahéjat, borsot szórunk, reszelt sajt a tetejére, vissza a sütőbe.
    Még fél óra alatt készre sütjük.

    sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.