Banush - ukrán puliszka

Banush - ukrán puliszka

hozzávalók / 5 adag
A banush-hoz

    1 l tej
    1.25 bögre kukoricadara
    1 tk só

A tálaláshoz

    1 közepes db vöröshagyma
    8 dkg füstölt szalonna
    8 dkg kecskesajt
    1 csokor kapor

 

elkészítés
A banush-hoz

    A tejet egy vastag falú lábosba öntjük, és felforraljuk.
    Ha már pöszög, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát és a sót.
    Folyamatosan kevergetjük kb. 10 percig, akkor elzárjuk alatta a gázt, és azonnal tálaljuk.

A tálaláshoz

    Ezzel kezdjük: a szalonnát pici kockákra vágjuk, és közepes lángon kiengedjük, amíg jó ropogós nem lesz. Szűrőkanállal kivesszük.
    A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, és szép barnára sütjük a visszamaradt szalonnazsíron.
    A kaprot finomra vágjuk.
    A tányérra szedett banushra morzsolunk egy kis kecskesajtot, szórunk rá szalonnát és hagymát, megszórjuk kaporral, és azonnal tálaljuk (ha nem elég a kalóriából, akkor meglocsolhatjuk egy kis visszamaradt zsírral).

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.