Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini

Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini

hozzávalók / 6 adag
a sajtszószhoz

    5 dkg finomliszt
    6 dl tej
    1 teáskanál só
    0.5 kávéskanál fekete bors
    0.25 teáskanál cayenne bors
    10 dkg kecskesajt
    5 dkg kéksajt
    10 dkg krémsajt
    15 dkg cottage cheese

továbbá

    30 dkg sajtos tortellini
    45 dkg fagyasztott zöldségkeverék ( brokkoli, karfiol, sárgarépa)
    5 dkg zabpehely
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 ek napraforgó olaj

 

elkészítés
a sajtszószhoz

    Egy kis lábasban keverjük össze a lisztet a tejjel, sóval, frissen őrölt borssal meg a cayennel. Használjunk habverőt, akkor nem lesz csomós.
    Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kevergetve. Amikor jó sűrű, rakjuk bele a sajtokat, hagyjuk, hogy felolvadjanak, de még mindig kevergessük, nehogy lesüljön az alja. Vegyük le a tűzről.

továbbá

    Az én tortellinim azt mondta, hogy fagyosan is fel lehet használni, így én azt nem főztem ki. Ha kifőzős fajta, akkor bő, forró, sós vízben főzzük ki, és szűrjük le.
    A zöldségeket rakjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a tésztával. Öntsük rá a sajtszószt, óvatosan forgassuk össze.
    Egy tepsit kenjünk ki leheletnyi olajjal, szórjuk meg a zabpehellyel, végül kanalazzuk bele a zöldséges-szószos tésztát. Lefóliázva süssük meg. Nekem 40 perc kellett, amiért fagyos volt a tészta, kifőzöttel kb. 20 perc a sütés.
    Amikor levesszük a fóliát és rotyog a szósz (a tepsi közepénél is, nem csak a szélénél), akkor van kész.

    sütési hőfok: 180°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.